Norra Sverige stoltserar med en underbar kust, På sommaren kan du njuta av solen dygnet runt och på vintern kan du köra bil på isarna. Vårvintern passar också utmärkt till att testa på att köra skoter och isfiska. Drar du dig ner mot Höga kusten har du all möjlighet att njuta av storslagna vyer, skärgård och många aktiviteter. Boendet är såklart en viktig del av resan och därför kommer du få tips på olika hotell samt lite kort varför du ska besöka resmålet. Våga nya äventyr i Sverige!

Luleå levererar kvalitet

Luleå är en pigg stad. Luleå Tekniska Universitetet lockar studenter från Sverige och hela världen. Luleå är en kulturstad där Kulturens hus anordnar allt från internationella konserter till mindre lokala teaterföreställningar. Det är lätt att hitta bra boende och mitt i centrala Luleå hittar du Clarion Hotel Sense. Clarion har rum i olika priskategorier och har även ett härligt spa. Du kan också njuta av middagen med utsikt över viken och här blandar de proffsiga bartendrarna de senaste drinkarna med en twist. Vill du bo nära naturen finns Melderstein herrgård med anor från 1700-talet. Här är du omgiven av bruksnatur och Råneå älv passerar precis utanför. Restaurangen håller hög klass och du kan ladda batterierna genom att lyssna på naturens egen sång.

Höga kusten måste upplevas

Höga kusten sträcker sig längs Ångermanlands kust. År 2000 blev Höga kusten världsarv och det med rätta. Här finner du även Sveriges högsta ö som heter Mjältön och sträcker sig 236 meter över vattnet. Höga kusten-bron har en vidunderlig utsikt och det finns trevliga rastplatser där du kan avnjuta en fika och förtrollas av vyerna. Hotell Skulesjön ligger vid Bjästa och stoltserar med egen strand. Här är du omgiven av naturen och havet ligger runt hörnan. Du har en ljuvlig utsikt över Skulesjön. Passa på att njuta av en god middag efter en dag fylld av aktiviteter. Höga kusten erbjuder många möjligheter till utomhusaktiviteter. Höga kusten har såklart många fina stränder och därför passar det bra att resa dit med barn.

Glada Hudik

Hudiksvall är känt under namnet Glada Hudik. Här kan du besöka Europas näst längsta system av urbergsgrottor och paddla med hela familjen. Det går lika bra i havet som i någon av de många sjöarna och vattendragen. Hudiksvall bjuder även på en skärgård som är värd att besöka. Hölick Havsresort och Spa erbjuder hotellstugor och ett lite mer spännande alternativ, tipitält. Boende är av högsta standard och du har även möjlighet att slappna av i en utomhusjacuzzi! På kvällen passar du på att njuta av lokala rätter. Här finns även en trevlig bar där du kan njuta av en cocktail i solnedgången. Missa inte testa Strömmingsundets Fisk vilket är en food truck som erbjuder alla havets läckerheter.