Västkusten kallas ibland Sveriges framsida eller baksida beroende vem du frågar. Det som går att enas om är att västkusten har en unik charm. Här är havet lite saltare och ingenstans i Sverige hittar du så fina skaldjur. Göteborg är en stad som kombinerar arbetarklasscharm med hippa klubbar och inte minst stoltserar Göteborg med Liseberg. Västkusten är mycket mer än bara Göteborg. Båstad lockar tennisspelare, du kan surfa och dyka. Det finns helt enkelt något för alla. Här kommer lite tips på lite udda boende som gör besöket lite spännande.

Bo på lanthotell i Laholm

Mellan Båstad och Laholm hittar du Hotell och Spa Lögnäs Gård. Du bor på en lantgård som har spa och restaurang av högsta kvalitet. Här väljer du också vilken standard du vill ha. Du kan välja att bo med hotellstandard, Bed and Breakfast eller egen villa! Här finns också ställplats för husbil och husvagn. Havet ligger bara några kilometer bort och det finns sju golfbanor. Andra aktiviteter är ridning, vandring och du kan ta med dig hunden utan att någon stör sig. Njut av ett besök i spaavdelningen när du behöver lite uppfräschning.

Nostalgi i Varberg

Hotell Gästis i Varberg är en upplevelse. Här kan du besöka Sveriges Leninbad, en dröm i blått. Hotellet är Varbergs äldsta och är ett mycket säreget boende. Rummen är smakfullt inredda, längs korridorerna hittar du hyllmeter efter hyllmeter av böcker som du kan låna och läsa. Här hittar du ett ciggarrum och du kan njuta av en god måltid i hotellets restaurang. Det är dock själva Leninbadet som är själva höjdpunkten. Här hittar du kall- och varmbad, bastu och du kan boka behandlingar. Själva badet är en exakt kopia av Leninbadet i Ryssland! Du kan besöka Leninbadet utan att bo på hotellet.

Designhotell i Göteborg

Det är nog få som inte har besökt Göteborg. Här samlas människor från hela världen och du kan möta många ”goa gubbar”. Besök Universeum och promenera i regnskogen, utmana familjen om vem som vågar sig på de mest hisnande berg-och dalbanorna på Liseberg och njut av goda skaldjur. Ta in på Hotell Pigalle som har en helt egen design. Byggnaden i sig har en lång historia och rummen överraskar de mest resvana. Pigalle ligger centralt så du behöver inte lägga tid på transporter.

Kom nära havet i Lysekil

Lysekil är pittoreskt och lockar många. Här hittar du Strandflickornas Havshotell där du får uppleva atmosfären som den var i början på 1900-talet. Det finns både inomhus- och utomhusspa som går att nyttja året runt. Varför inte bada på vintern och titta upp på en stjärnklar himmel? Här hittar du också fantastisk dykning! Lysekil är som gjort för romantik och självklart ska du passa på att äta färska räkor.