Upptäcka nya öar och orter är kul. Det finns många olika aktiviteter att ägna sig åt. Bada, prova fiskelyckan, vandra och njut av naturens egna ljud och cykla runt för att se vad öarna har att erbjuda. Ibland behöver man dock några pauser från alla aktiviteter. Det kan även vara dåligt väder och då kan det vara mysigt att bara sitta inne och spela lite. Idag har man tillgång till oändligt många spel på mobilen och plattorna. Det finns appar som passar alla. Testa lyckan med Casino appar, låt barnen lära sig mer genom pedagogiska appar, lägg pussel eller förlora dig i mer avancerade spel. Här kommer några tips på appar.

Appar för barn och vuxna

Bolibompa är inte bara ett populärt barnprogram de har även tagit fram ett spel. Appen lämpar sig för barn upp till fem år och testas på förskolebarn. Här går det även att se avsnitt av Bolibompa.

Babyloonz TV har tagit fram en app tillsamman med förskolepedagoger. Innehållet är fritt från våld och är könsneutral. Här finns musik och bland annat pekböcker. På så sätt slipper du släppa med dig tunga böcker.

För barn som är mellan nio och elva år finns Inventioneers där barnen kan skapa sina egna figurer. Här får också barnen stimulera fantasin genom att komma på olika uppfinningar och lär sig samtidigt fysik.

Trivial Pursuit finns även som app. Här kan du utmana familjen och vännerna genom att testa allmänbildningen. Spela på lag eller individuellt. Här finns risken att det blir många vändor när andra ska ha revansch.

Planera din resa

Idag behöver du inte släpa med dig en massa guideböcker utan det räcker med mobilen. Det är smidigt att ha appar där du kan hitta boenden och planera resan. Du kan förboka boende i appar, slippa oroa dig för att gå vilse och få tips på aktiviteter.

Booking.com har en app där du smidigt kan hitta boende. Du kan boka i förväg eller hitta boende på plats. Du kan betala genom appen och många gånger kan du avboka utan kostnader.

Tripadvisor är en klassiker där du hittar allt om resmålen. Från boende till restauranger och ställen som är värda att besöka. Här har andra betygsatt och dessutom finns det gott om bilder så du vet vad du har att vänta.

Google Maps är en livräddare. Här kan du planera din resa och hittar även kollektivtrafik. Du kan heller inte gå vilse utan kan snabbt ta upp appen för att se vad du befinner dig. OBS! det krävs internettäckning.